Integraal en optimaal begeleiden van groepen

Faciliteren van Professionals (Level 2)

Als projectleider, scrum master of vakspecialist wordt er steeds vaker van je verwacht dat je een groep- of teambijeenkomst kunt begeleiden/faciliteren. Maar:

  • Hoe begeleid je een groep?
  • Hoe begeleid je een groep als je ook verantwoordelijk bent voor de inhoud?
  • Hoe kom je van probleem naar oplossing of van vraag naar antwoord?
  • Wat doe je als de energie in een groep daalt?
  • Hoe zorg je voor een goede dialoog? Een dialoog waarbij iedereen aan bod komt en de kans krijgt zijn hart te luchten?
  • Hoe bevorder je het samenwerken en  het delen en gebruiken van elkaars kennis?
  • Wanneer beweeg je als facilitator mee met de groep en wanneer niet?
  • Hoe kies je de meest geschikte werkvorm?
  • Hoe maak je een goede agenda voor de workshop?
  • Hoe houd je rekening met de diversiteit in de groep?

Tijdens de opleiding krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen. Je verhoogt jouw persoonlijke effectiviteit als begeleider van vergaderingen, brainstorms en andere bijeenkomsten.

Resultaat

Je kunt vol vertrouwen een bijeenkomst faciliteren waarmee je een groep of team naar het best mogelijke resultaat begeleidt.

Wat leer je tijdens de training?

De basis van de training wordt gevormd door het integrale model. Dit model beschrijft de drie perspectieven van een meeting: IK, WIJ en HET.

De eerste dag staat in het teken van het IK-perspectief. We onderzoeken wie jij bent als facilitator, wat je wilt leren, wat jouw persoonlijke interesses zijn en hoe die doorwerken in hoe jij om gaat met groepen, en hoe jij omgaat met ‘lastig’ gedrag van deelnemers.

De tweede dag staat in het teken van het HET-perspectief. We doorlopen het facilitatieproces van intake met de opdrachtgever, via het ontwerpen van een workshop tot en met de uitvoering van de workshop.

De derde dag staat in het teken van het WIJ-perspectief. We behandelen methodes die de gericht zijn op het creëren van een gemeenschappelijk beeld in de groep.

Op de vierde dag integreren we de drie perspectieven. Iedere deelnemer de gelegenheid het geleerde van de eerste trainingsdagen te demonstreren aan de hand van het faciliteren van een korte workshop vanuit een eigen case. We starten de dag met de theorie rondom interventiestijlen.

Gedurende de hele opleiding oefen je door een paar maal per dag voor de groep te staan om een onderdeel te faciliteren. Na elke oefening krijg je reflectie van de andere deelnemers en de trainers.

IAF Basiscompetenties

Tijdens de training volgen we de 6 basiscompetenties van de International Association of Facilitators (IAF). Hierdoor is de opleiding een goede voorbereiding op het assessment tot Certified Professional Facilitator.

3 april 2019

De trainingsdagen zijn 3 en 4 april, 7 en 28 mei. Alle dagen van 9 - 17 uur. Deze training is vol.

14 mei 2019

De trainingsdagen zijn 14 en 15 mei, 4 juni en 2 juli. Alle dagen van 9 - 17 uur.

10 september 2019

De trainingsdagen zijn 10 en 11 september, 2 en 23 oktober. Alle dagen van 9 - 17 uur.

5 november 2019

De trainingsdagen zijn 5, 6 en 26 november en 17 december. Alle dagen van 9 - 17 uur.

Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die al enige ervaring heeft met faciliteren en die groepen van professionals beter wil leren faciliteren.

Investering

De investering voor deze opleiding van 4 dagen bedraagt € 1995 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal op PDF, koffie/thee en lunch en één exemplaar van het boek ‘Diverging Conversations through Facilitation‘.

In-company

De training wordt ook in-company gegeven. Neem hiervoor contact met ons op.

Voor deze opleiding gelden de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring


Download de folder

De trainer(s)

Nel Mostert

Door de onderdelen van de training in een praktisch perspectief te plaatsen, krijg je als deelnemer van mij hands-on tips en feedback.

Judith de Jong

faciliteert workshops en geeft trainingen. Hierbij helpt ze de deelnemers om uit hun routines te stappen. Ze is op haar best als het lukt om mensen te laten samenwerken en ze in flow te brengen. Hoe ze dat doet? Ze biedt structuur als dat nodig is en daagt je uit om jezelf te stretchen.

Henri Haarmans

Tijdens een training daag ik deelnemers uit het beste van zichzelf te laten zien. Net een stapje verder te gaan waardoor ze echt leren.

Blijf op de hoogte

Over nieuwe trainingen en technieken, meld je hier aan.